Wij zijn open en werken volgens de RIVM richtlijnen. Wij accepteren nieuwe zaken.

ontslag bij disfunctioneren

Onze ervaren arbeidsrecht specialisten helpen u direct!

Heeft u te maken met ontslag vanwege disfunctioneren? Uw werkgever moet zich aan strikte regels houden om u te kunnen ontslaan doet hij of zij dat niet dan kunt u niet ontslagen worden en dient de werkgever uw loon door te betalen. Is de arbeidsverhouding verstoort en kunt u niet meer terug keren in uw functie? Dan heeft u recht op vergoeding.

Iedereen heeft recht om goed geïnformeerd te zijn omtrent ontslag wegens disfunctioneren. Wij bieden u daarom altijd een gratis intake gesprek. Hierin kunt u uw situatie aan ons voorleggen en wij kunnen u vertellen wat u kunt verwachten.

Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.
Bel 088 – 374 7927 voor een gratis intake gesprek.

Direct advies bij ontslag wegens disfunctioneren

Juridisch Loket Arbeidszaken helpt werknemers en werkgevers arbeidsrecht zaken omtrent ontslag wegens disfunctioneren. Wanneer een werkgever een werknemer wilt ontslaan bij disfunctioneren dan dient de werkgever zich te houden aan strikte voorwaarden. Doet de werkgever dat niet dan kan het ontslag door de kantonrechter vernietigd worden. Het ontslag heeft dan nooit plaats gevonden en het loon moet doorbetaald worden. Vaak is het werken binnen de organisatie niet meer wenselijk voor beide partijen. De werknemer zal dan ontslag voorgesteld krijgen via een vaststellingsovereenkomst met een daarbij behorende transitievergoeding.

Meer informatie
voorwaarden ontslag bij disfunctioneren

Direct weten waar u aan toe bent? Neem dan contact op voor een gratis intake gesprek.
Bel ons op 088 – 374 7927 of laat uw gegevens achter en wij bellen u terug.

R

Altijd een gratis intake gesprek

Weet direct waar u staat zonder kosten te maken. Maak gebruik van onze gratis intake 7 dagen per week.

R

Arbeidsrecht advocaten

Bij het Juridisch loket arbeidszaken zijn ervaren arbeidsrecht specialisten werkzaam door heel Nederland.

R

Vaste tarieven

Onze arbeidsrecht specialisten werken met vaste tarieven. Komt u in aanmerking voor toevoeging dan helpen zij u daarbij.

R

7 dagen per week bereikbaar

Wij zijn voor u 7 dagen per week bereikbaar van 08:00 tot 20:00. Zo kunt u ons bereiken wanneer het u uitkomt.

R

Werkzaam in heel Nederland

Onze arbeidsrecht specialisten werken door heel Nederland. Maak vandaag nog een afspraak of bel voor een gratis intake met onze juridische intake balie.

Gratis gesprek aanvragen

Snel weten waar u aan toe bent? Leg uw situatie voor in een gratis telefonisch intake gesprek. Laat uw gegevens achter of bel ons zelf op 088 - 374 7927.

  Ik ga akkoord met het privacy statement .

  Voorwaarden ontslag bij disfunctioneren

  Wanneer uw werkgever u wilt ontslaan wegens disfunctioneren dan kan dat alleen als er aan strikte voorwaarden wordt voldaan. In de praktijk komt het regelmatig voor dat de werkgever zich niet of niet voldoende aan deze voorwaarden heeft gehouden.

  1. Er moet echt sprake zijn van disfunctioneren. U moet ongeschikt zijn om uw werk naar behoren te kunnen uitvoeren. Dit moet aantoonbaar gemaakt kunnen worden middels verslagen van functioneringsgesprekken, e-mails en beoordelingen om u te kunnen ontslaan. Kan dit niet aangetoond worden of kunt u uw werk wel naar behoren uitvoeren maar is uw werkgever niet tevreden dan is de kans groot dat u niet ontslagen worden. Over het niet functioneren zijn vaak de meningen subjectief in de praktijk en de rechter zal dan moeten vaststellen of u wel of niet functioneert.
  2. Het disfunctioneren mag niet als gevolg zijn van ziekte of een gebrek. Is dit wel het geval dan mag uw werkgever u niet ontslaan. Gebeurt dit wel? Maak dan altijd bezwaar en bel ons direct.
  3. Het disfunctioneren mag ook niet als gevolg zijn vanwege onvoldoende scholing of andere wijze waarop de werkgever de werknemer onvoldoende heeft gesteund.
  4. Uw werkgever moet u tijdig hebben ingelicht over het disfunctioneren en goed hebben onderbouwd zodat het voor u duidelijk is op welke punten u zich kunt verbeteren. U moet voldoende tijd krijgen om uw functioneren te kunnen verbeteren.
  5. Een goed verbetertraject. Er moet een verbetertraject zijn geweest waarin u voldoende de tijd heeft gehad om het functioneren te verbeteren. Uw werkgever moet u voldoende en duidelijke feedback hebben gegeven over de voortgang van het functioneren.  En er moet een dossier zijn aangelegd waaruit dit blijkt. Niet alleen de handelingen maar ook de dossiervorming zijn erg belangrijk.
  6. Er moet door de werkgever aangetoond of aannemelijk gemaakt worden dat u niet in een andere functie binnen het bedrijf aan het werk kan. Staat er bijvoorbeeld een vacature open binnen het bedrijf waar u wel in zou functioneren? Informeer dan altijd bij ons of het verstandig is om bezwaar te maken.

  "Jullie hebben mij snel duidelijk inzicht gegeven wat ik het beste kan doen in mijn situatie. Ik ben blij dat ik het ontslag heb aangevochten. Nu heb ik namelijk wel recht op een ww-uitkering"

  Marieke Keizer

  "Juristen en advocaten die echt verstand hebben van arbeidsrecht. Mijn werkgever heeft zich niet aan de wettelijke eisen gehouden en Juridisch Loket Arbeidszaken heeft mij goed geholpen"

  Stacy Boogaard

  "Jullie hebben direct actie ondernomen en mijn werkgever krabbelde meteen terug. Ik ben heel blij met jullie expertise!"

  David Willemsen

  Contacteer ons

  Het gratis intake gesprek

  Bent u op zoek naar een arbeidsrecht jurist of advocaat of wilt u weten of het verstandig is een arbeidsrecht specialist in te schakelen? Neem dan contact op met ons voor gratis intake gesprek. In dit gesprek kunt u uw situatie voorleggen en kunnen wij u aangeven waar u staat en welke weg het beste is om te bewandelen. Zo weet u waar u aan toe bent zonder kosten te hoeven maken.

  Open chat
  Direct contact met de jurist?